Pótműszak a németországi Mercedes-gyárban

Vágólapra másolva!
A Daimler pótműszakot vezet be a Mercedes németországi gyárában, akkora a kereslet az új kompaktautó, az A-osztály iránt.
Vágólapra másolva!

A Mercedes németországi, rastatti összeszerelő üzemében a jövő héttől kezdve három műszakban fognak dolgozni, és 500 embert vesznek fel határozatlan időre - közölte a társaság.

A lépésre azért van szükség, mert nagyon nagy a kereslet az A-osztályú Mercedesek iránt. A cég közölte, 70 ezer megrendelést kaptak a Mercedes A-osztályra az óta, hogy júniusban megkezdődött az értékesítés.

Ugyanakkor néhány napja a Daimler - amelyhez a Mercedes-Benz mellett a Smart, a Maybach és az AMG márkájú autók tartoznak - azt közölte, hogy a szokásosnál hosszabb időre állítja le gyártósorait az év végén. A legtöbb üzemben két hétre állítják le a gyártást az év végén, szemben a tavalyi, többségében egyhetes leállással. A meghosszabbított üzemszünettel a Daimler a belföldi, németországi nyomott piaci helyzethez kíván igazodni.

A Mercedes magyarországi üzemében, ahol a B-osztályba tartozó modellek készülnek, az idén indult el a gyártás. A kecskeméti gyárban fokozatos a termelés felfutása, márciusban egy műszakos termeléssel kezdtek, júliusban beindult a két műszakos termelés a lakkozó- és karosszériaüzemben, szeptemberben pedig az összeszerelő üzemnél térnek át a két műszakra. A gyár 2013-tól fog átállni teljesen a két műszakos gyártásra, így jövőre az idei 40 ezer után 100 ezer Mercedes gördül majd ki Kecskemétről.