A befektetők még fizetnek is azért, hogy kölcsönadjanak a német államnak

Vágólapra másolva!
Ismét negatív hozam alakult ki a német 6 hónapos kincstárjegy-aukción, ami azt jelenti, hogy a befektetők nemhogy kamatot nem kérnek a német államnak adott kölcsönért, hanem még ők fizetnek, hogy pénzüket a németeknél helyezhetik el.
Vágólapra másolva!

Ismét negatív hozam alakult ki a 6 hónapos német kincstárjegy-aukción - közölte a német jegybank, a Bundesbank. A 6 hónapos kincstárjegyek aukcióján beérkezett 6,975 milliárd eurós jegyzésből 3,520 milliárd eurót fogadott el a kibocsátó, mínusz 0,0116 százalékos hozammal.

A mostani sorban az ötödik aukció egymás után, amelyen negatív hozam alakult ki 6 hónapos német kincstárjegyre. A negatív hozam esetén a befektető fizet azért, hogy német kincstárjegyben helyezhesse el a pénzét.

Ez azért alakult így, mert 2008-ban világválság ráébresztette a befektetőket arra, hogy jobban tegyenek különbséget a biztonságos, jól gazdálkodó államok és a könnyen bajba kerülő államok között. Németországot az egyik legjobb adósnak tartják, így még arra is hajlandóak, hogy ők fizessenek azért, hogy német állampapírban helyezhetik el a pénzüket, a német államnak adnak kölcsön.