Leminősítette Franciaországot a Moody's

Vágólapra másolva!
A francia gazdaság növekedési kilátásait számos szerkezeti probléma gyengíti a Moody's szerint, ezért megvonta kamatkötvény-kötelezettségeinek "Aaa" besorolását.
Vágólapra másolva!

Megvonta Franciaország - Németország után a második legnagyobb euróövezeti gazdaság - kormánykötvény-kötelezettségeinek lehetséges legjobb, "Aaa" besorolását hétfőn a Moody's Investors Service.

A döntést azzal indokolták, hogy a francia gazdaság növekedési kilátásait számos szerkezeti probléma gyengíti, és emiatt egyre nehezebben megjósolható, hogy Franciaország mennyire lenne képes ellenállni bármely jövőbeni euróövezeti sokknak.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja hétfőn éjjel, az európai és amerikai piaci zárások után Londonban közölte, hogy az eddigi "Aaa"-ról egy fokozattal "Aa1"-re rontja Franciaország szuverén adósosztályzatát, és az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagy érvényben.

A Moody's a francia gazdaság növekedési kilátásait rontó tényezők közé sorolta a versenyképesség fokozatos, de tartós hanyatlását, valamint a munkapiac, illetve az áruk és szolgáltatások piacának régóta gondokat okozó merev struktúráját.