Vágólapra másolva!
A fogyasztók védelmén túl a pénzügyi tudatosság fejlesztése is a feladata lesz az új hivatalnak, amelyről hétfőn szavazott a parlament. Azt még nem tudni, hogy ki lesz a pénzügyi biztos.
Vágólapra másolva!

Elfogadta az Országgyűlés a pénzügyi jogok biztosáról szóló jogszabályokat, így elkezdheti működését az új hivatal. Igaz, azt egyelőre nem tudni, hogy ki fogja betölteni a pozíciót.

A kormány azt várja az intézményrendszer megerősítésétől, hogy javul a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeinek védelme, javul a pénzügyi, fogyasztói jogok ismerete, és mindez hozzájárulhat a pénzügyi rendszer stabilitásának növeléséhez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tárca azt is mondta, hogy még mindig sok a pénzügyi szolgáltatókra, bankokra a panasz, ezért van szükség az erősebb kontrollra és a fogyasztói tudatosság növelésére.

Az új biztos feladata lesz a jogi segítségnyújtás, a tanácsadás, és az is, hogy részt vegyen a pénzügyi kultúra fejlesztésében, a fogyasztókat segítő pénzügyi ismeretek terjesztésében.