Kétszázezren várják hiába a Malév-jegyük árát

Vágólapra másolva!
A Malév-csőd előtt vásárolt repülőjegyek árát egy korábbi szerződés szerint a Nemzeti Légiközlekedési Szövetségnek kellene kifizetnie, de ők addig nem fizetnek, amíg nem lesz az ügyben bírósági ítélet. 
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem hajlandó magára vállalni a Malév-jegyek árának visszatérítésével járó kockázatot a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A lap megkeresésére Simon András, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének MUISZ közlekedési szakterületi felelőse elmondta, az IATA és a Malév közötti megállapodás tette volna lehetővé, hogy az utazási irodákban vásárolt, de a csőd miatt már fel nem használható repülőjegyek után kártérítést kaphassanak a pórul járt utasok.

Közölte azt is, a visszatérítés mintegy kétszázezer utast érint. Miután nem történt kifizetés, az IATA Repülőjegy-értékesítő Irodák Magyarországi Egyesülete (IRIME) és a MUISZ megsürgette az elmaradt fizetést - fogalmazott Simon András. Mint mondta, az IATA válaszlevelében az áll: amíg ebben az ügyben nem születik bírósági döntés, kockázatosnak tartja a Malév-jegyek árának visszatérítését. A szakember kifejtette, a MUISZ és az IRIME álláspontja továbbra is az, hogy a pénz-visszafizetési megállapodást teljesíteni kell.