Románia elhalászhatja a Vodafone-központot Magyarország elől

Vágólapra másolva!
A Vodafone Magyarország elnöke a Wall Street Journalnak bírálta a kormány gazdaságpolitikáját. Szerinte probléma, hogy nem lehet egyeztetni a távközlési kérdésekről, miközben az ágazatra komoly adóterheket róttak ki. A Vodafone egyúttal jelezte, hogy a kedvezőbb adózás miatt Románia esélyesebb az új szoftverfejlesztő központért folyó versenyben, mint Magyarország.
Vágólapra másolva!

A kormány és a stratégiai szempontból fontos vállalatok között létrejött megállapodások nem adnak a cégeknek lehetőséget arra, hogy befolyásolják a kormány időnként vállalatokat büntető gazdaságpolitikáját - idézi a Portfolio.hu Beck Györgyöt, a Vodafone Magyarország elnökét, aki a Wall Street Journalnak adott interjút.

A cégvezető közölte, hogy nem világos miről szólnak a szerződések, nincs olyan egyeztetőfórum, ahol meg lehetne vitatni a távközlésről szóló kérdéseket, miközben az utóbbi hónapokban drasztikus változások érték az ágazatot - fogalmazott Beck. Hozzátette, hogy a távközlési szektor fontos szereplője a magyar gazdaságnak, a magyar GDP tíz százalékát állítja elő, ehhez képest komoly adóemelések sújtják.

Az amerikai üzleti lap azt írta, hogy a Vodafone Magyarországgal szemben Romániát választotta az új szoftverfejlesztő központjául, mivel keleti szomszédunk adórendszere kedvezőbb, és több a szakember az országban. A Vodafone azonban jelezte, hogy még nincs döntés a központ helyéről, Románia esélyesebb, mert kedvező adófeltételeket kínál.