Vágólapra másolva!
Elszánt az EU a görögök kimentésében, ráadásul lassan megoldódni látszik az adósságválság - ezzel indokolta az S&P, hogy miért javította fel a görögök besorolását.
Vágólapra másolva!

Visszaemelte a szelektív nem törlesztő kategóriából Görögország államadós-besorolásait kedden a Standard & Poor's, azzal az indokkal, hogy a görög kormány végrehajtotta adósság-visszavásárlási programját. Azért volt szelektív nem törlesztő az ország, mert a magánbefektetőknek le kellett írniuk a kölcsönök több mint felét veszteségként.

A nemzetközi hitelminősítő az osztályzatjavítás indokai között kiemelte azt a véleményét is, hogy a többi euróövezeti tagállam elszántan törekszik Görögország valutauniós tagságának fenntartására.

A Standard & Poor's kedd este Londonban bejelentette, hogy Görögországra érvényben tartott hosszú futamú államadós-besorolását az eddigi "SD"-ről (Selective Default) "B mínusz"-ra, a rövid lejáratú szuverén görög kötelezettségek osztályzatát ugyancsak "SD"-ről "B"-re javítja. Az új görög adósbesorolások kilátása stabil.