Munkacsoport ellenőrzi a rezsicsökkentést

Vágólapra másolva!
Fideszes képviselők vizsgálják, valóban tíz százalékkal mérséklődik-e a távhő, az áram és a földgáz lakossági díja. Felkészültek a szolgáltatók trükközésére, és készek újra törvényt módosítani.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal sajtótájékoztatón jelentette be, hogy fideszes munkacsoportot állítanak fel, amelyet Németh Szilárd csepeli polgármester vezet. Ha a képviselők úgy ítélik meg, hogy trükköznek a szolgáltatók, további döntéseket is készek meghozni, Németh Szilárd pedig bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet a kormánynál és a parlamentben. A politikus hangsúlyozta, minden háztartásban ki kell jönnie a tízszázalékos rezsicsökkenésnek, ezt a lakosság, a szolgáltatók és a fogyasztóvédők bevonásával ellenőrzi a testület.

Január elejével lépett életbe a három törvény- és tizenegy rendeletmódosítással szabályozott árcsökkentés, de a politikus szerint azt először csak a februári számlákon lehet érzékelni. A földgázért, az áramért és a távhőért felszámított díjak lesznek alacsonyabbak, a víz- és csatornadíjakat nem érinti a mostani módosítás. "Minden területen, ahol lehetősége van rá, élni fog a kormány az árszabályozási lehetőséggel" - közölték a képviselők arra a kérdésre, áthárítják-e a szolgáltatók költségeik megemelkedését a nagyfogyasztókra.