Lassan indulhat az állami online sportfogadás

Vágólapra másolva!
Az olasz fejlesztő szállította a rendszert, így már a Szerencsejáték Zrt. teszteli az új online sportfogadási rendszerét. Eredetileg már tavaly nyáron indulnia kellett volna.
Vágólapra másolva!

Elkészült a Szerencsejáték Zrt. új online sportfogadási rendszere, amelynek jelenleg is folyik a tesztelése - közölte a társaság.

A rendszert szállító olasz GTECH-G2 2012 decemberében fejezte be a fejlesztést, leszállította és telepítette az új online sportfogadási rendszert a végleges környezetbe.

A telepítést követően a Szerencsejáték Zrt. ellenőrzi a rendszert, a hivatalos átvételi teszt január 7-én kezdődött.

A közleményben a társaság nem tér ki arra, mikortól lesz használható az oldal, csak az írják, hogy az indulásról időben tájékoztatni fogják a játékosokat és a sajtót.

A Szerencsejáték Zrt. emlékeztet arra, hogy az eredeti tervek szerint 2012 nyarán lépett volna a piacra az oldallal a cég, de a GTECH késedelmes teljesítése miatt csúszott az indulás. A GTECH elismerte a késedelmét, és teljes egészében megfizette a szerződésben vállalt, több mint 105 millió forintos késedelmi kötbért.

A rendszer sem a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokságra, sem az olimpiára nem készült el, aztán még az őszi focirajtot is lekéste. Pedig nagy üzletről van szó, a népszerűsége még az ötöslottóét is felülmúlhatja.