Véget ért az adóamnesztia

Vágólapra másolva!
Most már nem hunynak szemet a hatóságok a szabálytalanságok felett azért cserébe, hogy valaki hajlandó hazahozni a pénzét valamelyik adóparadicsomból, véget ért ugyanis az adóamnesztia. A Magyar Nemzet úgy tudja, két év alatt körülbelül 67 milliárd forintot hoztak haza a pénzüket korábban külföldre menekítők.
Vágólapra másolva!

Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat. A tavaly lezárult utolsó lehetőség 23 hónapja alatt összesen 67 milliárd forint tért vissza Magyarországra - írja a Magyar Nemzet.

A napilappal a nemzetgazdasági tárca a 2011-ben elfogadott gazdasági stabilitási törvény egyes passzusaira hivatkozva azt közölte: nincs lehetőség a tavaly lejárt kedvezményes adólehetőség megnyújtására, és arra sem, hogy a külföldön, offshore területeken heverő pénzek hazacsábítására a jövőben új amnesztiaszabályokat fogadjanak el.

Az adóamnesztia úgy szólt: ha valaki hazautalja külföldről származó vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott pénzét, és az összeg után itthon 10 százalék adót fizet, a summa eredetét sem az adóhatóság, sem az igazságszolgáltatás nem firtathatja.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint 2011 januárja és 2012 novembere között összesen 6,7 milliárd forint adóbevételt hozott az offshore-amnesztia. Ez az összeg minden bizonnyal magasabb lesz, hiszen az amnesztia december végéig élt - olvasható a Magyar Nemzetben.