Aki Ócsára akar költözni, most pályázhat

Vágólapra másolva!
Holnaptól egy hónapon át pályázhatnak azok a lakásukat elvesztő devizahitelesek, akiknek az ingatlana a hitelfelvételkor 20-25 millió forintnál nem ért többet, és most Ócsára, az épülő lakóparkba szeretnének költözni.
Vágólapra másolva!

A lakásukat elvesztő devizahitelesek holnaptól jelentkezhetnek az ócsai lakóparkba - írja a Magyar Nemzet.

Azok a devizahitelesek, akik a válságban elvesztették vagy a pályázat elbírálásáig valószínűleg elveszítik a lakásukat, a lakás értéke pedig a hitel felvételekor Budapesten és a megyei jogú városokban nem haladta meg a 25 millió forintot, máshol 20 millió forintot, azoknak nyitva áll a lehetőség, hogy jelentkezzenek a Budapesttől délre néhány kilométerre fekvő Ócsán létesülő lakóparkba. Holnaptól egy hónap áll erre rendelkezésre.

Első körben nyolcvan családot helyeznek el. Ötven család 50, húsz család 60, míg tíz család 70 négyzetméteres lakást kap, amelyért albérleti díjat kell fizetniük, ez havi 16 800-21 100 forint között mozog.

Az elbírálásnál előnyt jelent, ha legalább az egyik szülőnek van állása, vagy a munkanélküli szülő 2008 ősze után veszítette el a munkáját. Fontos az is, írja a Magyar Nemzet, hogy a pályázó családnak legyen legalább egy olyan gyermeke, aki tanul.

Az ígéret szerint holnaptól él majd egy honlap is, az ocsalakaspalyazat.hu, ahol minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők, de a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál is lehet érdeklődni (ők kezelik a pályázatokat). A pályázat elkészítésében segítséget tud adni a családsegítő szolgálat is.