A Vodafone nem menne vissza egy századot

Vágólapra másolva!
1,2 millió ügyfél szélessávú internetelérését veszélyezteti a Vodafone-nál a Kúria döntése. A frekvenciapályázat eredményének törlésével ugyanis a szélessávú hálózatként hasznosított frekvenciát is vissza kell adni. A Vodafone reméli, hogy nem kell visszaküldeni a vidék jelentős részét a 20. századba.
Vágólapra másolva!

Közleményben reagált a Vodafone Magyarország a Kúria döntésére, amely megsemmisítette a mobilfrekvencia-pályázat eredményét. Ezzel eldőlt, hogy nem kap frekvenciát a negyedik, állami mobilszolgáltató.

A döntés viszont azt is jelenti, hogy a három jelenleg is működő mobilszolgáltató frekvenciablokkját is vissza kell adni. A Vodafone Magyarország a tenderen elnyert 2 MHz-es frekvenciasáv segítségével építette ki országos lefedettségű mobilinternet-hálózatát - írta közleményében a társaság. A frekvencia elvesztése miatt a Vodafone 1,2 millió ügyfele bukhatja a szélessávú internetezés lehetőségét.

A Vodafone a Kúria döntése után kiadott közleményében úgy fogalmazott, a Vodafone Magyarország őszintén bízik abban, hogy sikerül megállapodásra jutnia az általa elnyert és már használatba vett 2 Mhz-es frekvenciasávról a hatósággal. "Bízunk abban, hogy a hatósággal a fenti tényeket figyelembe véve ésszerű megállapodásra tudunk jutni, és nem kényszerül a Vodafone Magyarország arra, hogy a vidék jelentős részét visszaküldje a 21-ből a 20. századba" - írták.

A Vodafone viszont ismét tagadta, hogy felmerült volna, hogy a kormány megvásárolná a társaságot, miután a negyedik mobilszolgáltató elbukott. "Nonszensznek és sci-fibe illőnek" nevezték az [origo] értesülését.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.