Érvénytelenítik a régen használt Shell-klubkártyákat

Vágólapra másolva!
A Shell érvényteleníti a régen használt klubkártyákat, és törli a rajtuk levő pontokat. Annak viszont, aki május 31-ig használja a kártyát, megmarad a tagsága.
Vágólapra másolva!

Május végén érvényteleníti a Shell a régen használt klubkártyákat, és törli a rajtuk lévő pontokat, közölte a társaság hétfőn közleményében, amelyet az Index ismertetett. A 2009. december 31. előtt gyűjtött, de még be nem váltott Clubsmart pontokat május 31-ig lehet felhasználni. Azokat a Clubsmart-kártyákat, amiket 2011. december 31-e óta nem használtak, szintén május 31-én érvénytelenítik. Aki viszont május 31-ig egyetlen tranzakciót is végrehajt a kártyáján - lehet az pontgyűjtés vagy pontbeváltás -, annak megmarad a Clubsmart-tagsága, olvasható a Shell közleményében.

A régen nem használt Clubsmart-kártyák érvénytelenítésének és a pontok törlésének a híre január közepén röppent fel először, akkor a Heti Válasz online kiadása arról írt, hogy január végén azokat a Clubsmart-kártyákat érvénytelenítik - és törlik a kártyabirtokosok pontjait is -, amelyeket 12 hónapja nem használtak.

Akkor a cég a hír megjelenésének másnapján bejelentette, hogy bár a kártyaprogramjuk működési szabályzata lehetővé tenné a pontok törlését, és a Shellnek valóban szándékában állt megtenni ezt a lépést, "a megvalósítási folyamat késői fázisában elhalasztotta ennek az intézkedésnek a bevezetését". Azt ígérték, hogy ha a jövőben a kártyák érvénytelenítéséről új döntés születik, a cég az előírtaknak megfelelően, még időben tájékoztatni fogja az érintetteket.

Ez az időpont most következett el. A hétfőn kiadott közlemény szerint májusban végrehajtják "a 2009. december 31. előtt gyűjtött és be nem váltott pontok törlését, valamint a régóta nem használt Clubsmart-kártyák érvénytelenítését". Gyúrós Péter, a Shell Kelet-Közép-Európáért felelős hűségprogram-igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: "Ezekkel a lépésekkel arra szeretnénk vásárlóinkat ösztönözni, hogy éljenek a Clubsmart-program nyújtotta előnyökkel, aktívan használják Clubsmart-kártyáikat, váltsák be régi pontjaikat, és gyűjtsenek újakat."

A Shell közölte azt is, hogy a kártyaérvénytelenítéssel és a ponttörléssel más hűségprogramokhoz hasonlóan jár el. Mostantól a kártyaérvénytelenítés és ponttörlés minden év decemberében történik. A kártyatulajdonosokat "számos kommunikációs csatornán értesíti" majd a cég "annak érdekében, hogy így időben tudjanak cselekedni, és beválthassák pontjaikat". A társaság közleménye kitért arra is, hogy a Clubsmart Premium-tagokat nem érinti a kártyaérvénytelenítés és a ponttörlés.