Négyszázmilliót kap a Szentannai középiskola

Vágólapra másolva!
Több mint 400 millió forintból újítják föl a karcagi Szentannai középiskolát, a pénzből arató- és permetezőgépeket is vesznek.
Vágólapra másolva!

Mintegy 430 millió forint költségvetési támogatásból korszerűsítheti az épületeit és fejlesztheti gyakorlati képzésének infrastruktúráját a karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel. Gyökeres Sándor elmondta: az évek óta a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásában lévő, több mint ötszáz tanulót oktató iskolában a napokban a tárcavezető jelentette be a hírt.

Az igazgató tájékoztatása szerint a forrást elsősorban a szakképzés, ezen belül is a mezőgazdasági és az agrár-környezetvédelmi profil erősítésére, az említett szakok infrastruktúrájának és eszközparkjának korszerűsítésére fordítják. Így a terveik között szerepel egy-egy arató-cséplő, permetező-, illetve vetőgép beszerzése, amelyek a 65 hektáros, zömében szántóföldi növények termelésére használt tanterület művelését könnyítik majd. Gyökeres Sándor elmondta: az állami támogatás várhatóan a kollégium felújítását és az intézmény energetikai korszerűsítését is lehetővé teszi.