Rogán suttyomban Moszkvában járt

Vágólapra másolva!
Rogán Antal a múlt héten arról is tárgyalt Moszkvában, hogy a magyar devizatartalék egy részét érdemes lenne rubelben tartani - írja a Népszava. Az egyeztetésekről azonban semmilyen hírt nem adtak ki Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A múlt héten csütörtökön, egy nappal Matolcsy György jegybankelnöki jelölése előtt, Rogán Antal Moszkvában járt, és Putyin pártjának egyik vezetőjével, Szergej Zseleznyakkal tárgyalt. Az orosz párt közleményéből kiderül, arról is szó esett, hogy a magyar kormány "a napokban megvizsgálja (deviza)tartalék felhalmozásának lehetőségét orosz rubelben a dollár nem stabil helyzete miatt" - írja a Népszava. A Fidesz frakcióvezetőjének útjáról semmilyen magyar forrás, így az MTI vagy más közmédia, de a Fidesz sem számolt be - teszi hozzá a lap.

A Népszavának Rogán annyit mondott, egynapos baráti látogatást tett Oroszországban, ahol a Duma orosz-magyar baráti társaságának tagjaival és az Egységes Oroszország frakcióvezetésével áttekintették az orosz-magyar kapcsolatok aktuális kérdéseit.

A frakcióvezető az Állami Duma alelnökével, Szergej Zseleznyakkal találkozott. A lap által idézett közlemény szerint a napokban a magyar kormány megvizsgálja (deviza)tartalék felhalmozásának a lehetőségét orosz rubelben a dollár nem stabil helyzete miatt.

Korábban a HVG arról írt, hogy Oroszország jelentős mennyiségű magyar államkötvényt vásárolna, kirívóan alacsony kamattal. A lap szerint legalábbis egy ilyen megállapodás is körvonalazódott Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti, moszkvai tárgyalásain. Információjuk szerint szóba került egy 5 milliárd euró értékű, rubelben kibocsátandó kötvény jegyzése is. Az értesülést azonban mind az orosz, mind a magyar fél tagadta.