Közeledik a forint a 300-as szint felé

Vágólapra másolva!
Az előző napok trendjét folytatva szerdán délelőtt is erősödött a forint. A nyugodt piacon már egy forinton belül volt a 300-as euró.
Vágólapra másolva!

Erősödött a forint szerdán délelőtt, az euró körülbelül egy forinttal lett olcsóbb reggel óta. A közös pénzt 301 forint alatt jegyezték.

Devizapiaci kereskedők szerint a nemzetközi piacokon sincs nagy mozgás, a hazai kereskedés is csendes. A hangulat az eddiginél kicsit pozitívabb, ehhez hozzájárulhatott Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkárának reggeli interjúja, amelyben arról beszélt, hogy Magyarország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól.

Emellett a piaci szereplők valószínűleg általában is rosszabb hírekre számítottak, így most kissé nyugodtabbak. A kereskedők szerint szerdán 300 és 302 forint között mozoghat az euró árfolyama, nagyobb változások nem várhatók.

Az euró árfolyama legutóbb március első felében járt 300 forint alatt. Azóta 308 forintra is drágult, de az elmúlt napokban fokozatosan visszaerősödött.