A szippantás is olcsóbb lesz júliustól

Vágólapra másolva!
Tíz százalékkal csökken a szennyvíz elszállításának díja, a kéményseprés esetében pedig 20 százalék lesz a díjmérséklés mértéke a kormánypárt tervei szerint.
Vágólapra másolva!

Amellett, hogy július 1-jétől 10 százalékkal csökken a víz, valamint a szemétszállítás díja, ugyanerre lehet számítani a PB-gáz-palackok és a szippantás áránál is - közölte hétfőn Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a kormánypárt a rezsicsökkentést kiterjesztené a szennyvíz elszállítására (szippantás) is.

Rogán Antal közölte, hogy a kéményseprés esetében legalább 20 százalékos mértékű díjcsökkentésre tesz javaslatot a frakció. Közölte, törekedni kell arra, hogy az országban ugyanazért a szolgáltatásért, ha lehet, a legtöbb területen hasonló árat kelljen fizetni.

A tájékoztatón Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős fideszes munkacsoport vezetője történelmi lépésnek nevezte a közüzemi díjak mérséklését, mondván, negyven éve nem volt ilyen, minden családot egyformán érint, és nem a közpénzek, hanem a szolgáltatók profitjának terhére valósul meg.