Talpra állt az európai szexóriás

Vágólapra másolva!
Újra nyereséges a Beate Uhse szexbolthálózat. A bevétel háromnegyedét már az internetes értékesítés termeli, az ügyfelek fele pedig nő.
Vágólapra másolva!

Több veszteséges év után 2012-ben ismét nyereséges lett a legnagyobb európai szexbolthálózat, a német Beate Uhse. A vállalat kedden közölte, hogy üzemi szinten 1,4 millió euró volt a tavalyi profit, az árbevétel 144 millió eurót tett ki. Egy évvel korábban 149 millió eurós forgalom mellett 5,2 millió volt veszteség.

A társaságnál három évvel ezelőtt jelentős változásokat indítottak, nagyobb hangsúlyt kapott például az internetes értékesítés - mára ez adja a bevételek háromnegyedét. Újabban a női felhasználók felé nyit a cég, az ügyfelek több mint fele nő.

Az eredetileg berepülő pilótává kiképzett Beate Uhse a háború után először szexuális felvilágosító kiadványok, óvszerek házhoz szállításával foglalkozott, miután a háború során megnőtt a nem kívánt terhességek száma. Első üzletét 1962-ben nyitotta meg erotikus eszközök, fehérneműk árusításával. Mára a frankfurti tőzsdén is jegyzett céget a német gazdaság 50 legjelentősebb márkája között tartják számon.