Elhajtotta az Osztrák Postát az NMHH

Vágólapra másolva!
Nem bővítheti szolgáltatását Magyarországon az Osztrák Posta leányvállalata, mert az NMHH szerint számviteli eljárásai nem kellően áttekinthetőek.
Vágólapra másolva!

Nem folytathat Magyarországon egyetemes postai szolgáltatást helyettesítő szolgáltatást az Osztrák Posta tulajdonában álló Feibra Kft. Magyarországon - közölte döntését csütörtökön a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az indoklás szerint a cég "egyelőre nem felel meg maradéktalanul a jogszabályi követelményeknek", mert "számviteli eljárásai jelenleg még nem kellően áttekinthetőek".

A Feibra a magyar postai piacon 2009 augusztusa óta integrált postai szolgáltatást, valamint postai közvetítő tevékenységet végez, az idén januárban pedig engedélykérelmet nyújtott be, hogy egyetemes postai szolgáltatást helyettesítő szolgáltatást is elláthasson.

A társaság értetlenül áll az eset előtt, hivatalos tájékoztatást egyelőre nem is kapott az elutasításról. Amint ez megérkezik, megvizsgálják a jogorvoslati lehetőségeket és anyavállalatukkal egyeztetnek a további lépésekről.

Ha a határozat a teljes engedélyeztetés újraindításához vezet, akkor az osztrák posta leánya csak jóval a tervezettnél később indulhat el a szolgáltatásával. A piac január óta teljesen liberalizált, a Feibra ekkor adta be kérelmét, vagyis már majdnem négy hónapja tart az eljárás.

A Feibra terveiről bővebben itt olvashat.