Google rekordot döntött a Facebook

Vágólapra másolva!
A közösségi oldal hamarabb került be az 500 legnagyobb amerikai cég közé, mint egykor a keresőóriás.
Vágólapra másolva!

Felkerült a Facebook a Fortune magazin által minden évben összeállított, Amerika 500 legnagyobb vállalatát rangsoroló listára, a közösségi oldal a 482-ik helyet szerezte meg. Ez rekordgyorsaságnak számít ahhoz képest, hogy részvényeit kevesebb mint egy éve vezették be a tőzsdére - írja a Guardian.

Az eddigi gyorsasági rekordot a Google tartotta, amely most az 55-ik helyen végzett. A rangsort az amerikai cégek éves árbevétele alapján állítja össze a magazin.

Az élen a Walmart kereskedelmi óriás visszavette az első helyet, második pozícióba szorítva a tavaly még vezető Exxon Mobil olajtársaságot. Az élbolyban ugyanakkor meghatározó szerepet játszanak az energetikai és olajipari gigászok.

A technológiai cégek közül az Apple érte el a legnagyobb bevételt, tavalyi 17-ik helyéről betört az első tíz közé, és már a hatodik helyen áll.

Az ágazatok versenyében a pénzügyi szolgáltatók nyertek, a listára felkerült cégek összesen 200 milliárd dollár bevételre tettek szert, 53 milliárddal többre, mint a második helyen végzett technológiai cégek.