Eddig csaknem 2,5 milliárd forintba került az ócsai szociális lakópark

Vágólapra másolva!
Az ócsai szociális családiház-építési program eddig 2,36 milliárd forintba került - tudta meg a Világgazdaság a Belügyminisztériumtól.
Vágólapra másolva!

A lap keddi számában ismerteti: ez az összeg a nyolcvan ház felépítésének árát, a teljes infrastruktúrát és a közfoglalkoztatottak bérét is magában foglalja. Az elkészült közművezetékeket már az eredetileg tervezett 500 lakásra méretezték.

A nyolcvanból egyelőre húsz házba költözhetnek be a lakók - emlékeztet a lap -, az állami segítségnek ugyanis szigorú feltételei vannak. Az első határidőig, február 15-ig 588 család pályázott, de közülük csak húszat találtak alkalmasnak, ezért is módosították a feltételeket.

A május 10-i határidővel kiírt második pályázaton azok is indulhattak, akiket közmű-, közösköltség-tartozás miatt lakoltattak ki (ha banki jelzálog is volt a lakásukon), és egységesen 25 millió forintban határozták meg az elárverezett ingatlan értékhatárát.

A második körben már csak 23 család jelentkezett, de az első kiírásban sikertelenül kandidálók pályázatait is figyelembe veszik majd. Döntés június 21-ig várható, de - mint a lapnak az Emberi Erőforrások Minisztériumánál hangsúlyozták - ezzel nem zárul le a projekt, hiszen a rendelet alapján egészen az év végéig jelentkezhetnek a bajba jutott családok.