Milliós prémiumokról dönt a héten a főváros

Vágólapra másolva!
Szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés néhány budapesti cégvezető tavalyi prémiumának mértékéről. A javaslat szerint Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója 6,1, Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója pedig 5,6 milliót kapna.
Vágólapra másolva!

Hat fővárosi társaság vezetője tavalyi prémiumfeladatainak teljesítettségéről és a kapcsolódó kifizetésekről dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

A prémiumok mértékét a főváros vagyonrendelete szabályozza. A közgyűlési javaslatok szerint Nagyunyomi-Sényi Gábor Antal, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. vezérigazgatója a teljesített feladatok alapján az éves alapbérének 35 százalékára jogosult, vagyis 5 millió 460 ezer forintot vehetne fel. A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak az éves bér 40 százalékának a 80 százalékát lehet kifizetni, ami 6 millió 144 ezer forint. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója ugyanilyen arányban jogosult az összegre, esetében ez 5 millió 568 ezer forintot jelent.

A Nagybani Piac vezérigazgatójának, Házi Zoltánnak 4 millió 992 ezer forintot fizethetnek ki, ez az összeg az éves alapbérének 40 százaléka. A Budapest Főváros Városépítő Tervező (BFVT) Kft. ügyvezetője, Albrecht Ute az éves alapbére 20 százalékának a 80 százalékára jogosult, ami 1 millió 488 ezer forint, míg Wertán Zsolt Zoltán, az Enviroduna Kft. ügyvezetője az éves alapbére 30 százalékát, vagyis 4 millió 140 ezer forintot kaphat.