Hirtelen megerősödött a forint

Vágólapra másolva!
Erősödésnek indult a forint szerdán, majd kisebb megingás után, délután is folytatódott a jó hangulat. Az egy nappal korábbi 300 feletti árfolyamokhoz képest szerdán már csak 296 forintba kerül az euró.
Vágólapra másolva!

A hajnalii, 297 forint fölötti értékekről majdnem egy forinttal csökkent az euró árfolyama szerda reggel. Fél 9-kor kezdett erősödni a forint, és egy óra múlva már 296,3 forintot ért egy euró. Kedden még 301 forint fölött járt az árfolyam.

Az erősödés 10 óra után megtört, az euró ismét 297,2 forint fölé ugrott. A dollár 223,58, a svájci frank 241,42 forinton állt negyed 11 körül.

Dél körül azonban újra látványos és gyors erősödés történt, aminek okát az Investor.hu elemzői szerint csak találgatni lehet. Segíthetett a kedvező nemzetközi hangulat, vagy hogy a várt csökkenés helyett nőtt az eurózóna ipari termelése, de persze egyszerűen csak pár nagyobb megbízás is a jelenség hátterében állhat, melyek 1-2 forintot könnyedén tudnak lökni az árfolyamon. Erre utal az is, hogy a lengyel zloty vagy a cseh korona egyáltalán nem bokrosodott meg, igaz ezt az is magyarázhatja, hogy a forint a június eleji gyengülésből is jobban kivette a részét.