Meleg tinédzserek mellett nem hirdetnek

Vágólapra másolva!
Alaposan átalakítja reklám-elhelyezési módszereit a Facebook. A lépésre azután szánta el magát a közösségi oldal, hogy fontos hirdetők tiltakoztak a reklámjaik erőszakos tartalmak melletti elhelyezése miatt.
Vágólapra másolva!

Többek között a Marks and Spencer kereskedelmi óriás és a BSkyB médiavállalkozás is kifogásolta, hogy hirdetéseik olyan Facebook oldalakon is megjelenhetnek, amelyek tartalma erőszakos vagy megkérdőjelezhető - írja a BBC.

A Facebook – engedve a nyomásnak – elismerte, hogy „ellentmondásos” tartalmú weboldalaira nem szabadna elhelyeznie bizonyos reklámokat, és ebből a szempontból szükség van az alapelvek megváltoztatására.

A Marks and Spencernél egyébként akkor szakadt el a cérna, amikor egy promóciós anyagot a „csinos és meleg fiúk” oldalon tettek közzé, tinédzser fiúképek mellett. A cég meg is vonta a hirdetési büdzséjét a Facebooktól.

A jövőben nem tesznek hirdetéseket olyan oldalakra, amelyek erőszakos vagy szexuális tartalommal bírnak, még akkor sem, ha egyébként a céges szabályoknak adott esetben nem mondanának ellent.