Senki nem akar működő metrókocsit venni

Vágólapra másolva!
Járműhulladékként kínálja megvételre a BKK a forgalomból kivont szovjet metrókocsikat. Félmillió forintért már szerezhetünk egy kis közlekedéstörténelmet.
Vágólapra másolva!

Ha valakinek otthon saját metróhálózata van, most jött el az ő ideje, ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ megkezdte a budapesti 2-es vonalról kivont, leginkább elhasználódott metrószerelvényeinek árusítását. A metrókocsik egészben történő megvásárlására azonban nem volt érdeklődő, ezért a BKK most járműhulladékként kínálja a szerelvényeket - adta hírül a Napi Gazdaság.

A még forgalomban lévő kocsikban is felhasználható alkatrészeket a BKK a leselejtezett szerelvényekből kiszereli és megtartja. A még így is 31,5 tonna önsúlyú kocsikból a társaság 12-14 tonna veszélyes hulladékot is eladhat olyan vevőnek, aki a megfelelő környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik.

A BKK-nak eddig 24 kocsit sikerült hulladékként eladnia, egyenként 456 és 860 ezer forint közötti áron - írja a Napi. Az ár valószínűleg azért ilyen alacsony, mert az ajánlat szerint a vevőnek kell a szerelvényeket szállítható állapotba hoznia és elszállítania, ami nagyban megnöveli a költségeket.

A nyílt árversenyes ajánlatkérési eljárás folytatódik, azonban azon szerelvények ára, melyekből már semmit nem tud megtartani a BKK, várhatóan magasabb lesz. Az öt elsőkét vásárolt szovjet szerelvényt azonban nem adja el a társaság.