Esik az OTP és a forint is

Vágólapra másolva!
Rossz napja van az OTP-részvénynek és a forintnak is, előbbi kora délutánig 5 százalékot vesztett értékéből, az euró pedig 299 forint közelében jár.
Vágólapra másolva!

Kora délutánig közel 5 százalékot esett az OTP-részvény ára a pénteki záróárhoz képest. A bankpapír ára a 4300 forintot közelíti.

Azt követően gyorsult fel a zuhanás, hogy kora délelőtt megjelent a hír, egy újabb OTP-vezető adott el 200 ezer darabnyi részvényt. A befektetők ezt ugyanúgy aggasztó hírnek tekintik, mint ahogyan áresést váltott ki a múlt héten és az azelőttin, hogy Csányi Sándor elnök-vezérigazgató minden OTP-részvényét eladta. A bank vezére a múlt héten motivációiról számolt be, és kitért az őt ért támadásokra is.

A régiós bankpapírok közül a mai teljesítmény alapján egyértelműen a magyar bank részvénye kullog a sor végén. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX is csökkenést mutat, de a környező országokban sem muzsikálnak túl jól a részvénypiacok, egyedül az osztrák tőzsdemutató tudott emelkedni, számol be az Investor.

A forint is megszenvedi, hogy a befektetők kockázatosabbnak látják Magyarországot. Az euró árfolyama megközelítette a 299 forintos szintet. Egy hónappal ezelőtt volt ilyen gyenge szinten a forint.

A mostani gyengülés nem vésze, öt napja még 294 forintnál járt az euró, azóta tart a leértékelődés.