Óvodát, orvosi rendelőt és sportcentrumot is építtetne dolgozóinak a Sólyom

Vágólapra másolva!
Napról napra közelebb kerülünk a Sólyom Airways indulásához: csütörtökön már a beszállítókat pályáztatják - írja a világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Augusztus 1-jén kétlépcsős, nyílt pályázatot ír ki a Sólyom Airways 51 árucsoportra - gépjárművektől a számítógépekig, ásványvíztől a szállodai szolgáltatásokig - a minősített beszállítói adatbázis létrehozásához - írta a Világgazdaság kedden.

A lapnak Lucsik János, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy első negyedévükben, szeptembertől decemberig 6-12 millió euró áll rendelkezésére arab befektetőknek köszönhetően, és "minden egyes nap közelebb kerülnek az induláshoz". A cég első járatai Brüsszelbe, Londonba, Párizsba, Milánóba, Frankfurtba, Stockholmba és Amszterdamba repülnek majd, az online értékesítés a tervek szerint augusztus közepén indul.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság közölte, hogy a Sólyom felvásárolta a kisgépes légi jármű üzemeltetését és karbantartását végző ceglédi Avicraft Kft.-t. Ezt az engedélyt kereskedelmi légi szállítás végzésére akarták módosítani, de erre nem volt lehetőség. "Így a múlt hét folyamán a Sólyom Hungarian Airways a következő kérelmeket nyújtotta be: megkérte az előzetes lajstromjel kijelölését az első légijárműre, módosította a működési és üzembentartási engedély kérelmet, és kéri az A teljesítményosztályú légijárművekkel történő utas-, postai küldemény- és áru kereskedelmi légiszállítás engedélyezését" - közölte a hatóság.

A Sólyom tervei egyébként igen ambíciózusak, néhány éven belül már 5 ezer embert szeretnének foglalkoztatni, és óvodát, rendelőintézetet, valamint sportcentrumot is építtetnének dolgozóiknak.

Lucsik továbbá kiemelte, hogy a Sólyom nem a fapados légitársaságokkal kíván versenyezni, hiszen prémiumszolgáltatást kínál. Az üzletember korábban is inkább luxuscikkekkel foglalkozott; a jelenleg általa vezetett Wellkomm Kft. például a prémiumkategóriás Ararat brandy kizárólagos importőre.