Augusztus 15-ig kell fizetniük a trafikoknak

Vágólapra másolva!
Augusztus 15-ig kell befizetniük a trafiknyerteseknek az első koncesszóis díjakat. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. működésére megy majd az évi egymilliárd forint. - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Nem kell a fogához vernie a garast a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-nek (NDN), a trafiknyertesen által fizetett koncessziós díjak ugyanis kizárólag a társaság működésére mehetnek majd el - derül ki a Világgazdaság cikkéből.

Az NDN vezérigazgatója, Gyulay Zsolt jelenleg is közel egymillió forintot keres havonta, és a társaság honlapján elérhető adatok szerint a 13 főt foglalkoztató cég nagyszabású közbeszerzésekre készül, új székházba költöznének (a kiszemelt Pannónia utcai épületet fel is újítanák), és gépkocsikat is vennének.

Idén több mint egymilliárd forint koncessziós díjat várnak a trafikosoktól, ennél pedig később csak többet kapnak majd, mivel a díj mértéke évente az infláció kétszeresével növelhető.

A trafikosoknak persze minden valószínűség szerint lesz miből fizetni, a Világgazdaság szerint egy jobb helyen lévő budapesti trafik egymillió forintos napi forgalommal is működhet.