Erotikus szolgáltatásokat ellenőrzött a NAV

Vágólapra másolva!
Az adóellenőrök a számlát nem adó sztriptíztáncosok mellett prostitúció és pedofília miatt is feljelentést tettek.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai augusztusban a Dél-Alföldön hajtottak végre ellenőrzést internetes hirdetések alapján. Az adóhatóság közleménye szerint ellenőrei a megrendelt szolgáltatásokat nem vették igénybe, de adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt több adóigazgatási eljárást indítottak a régióban.

Az eljárások végén egymillió forintot meghaladó mulasztási bírságok kiszabása várható - közölte a hatóság. Emellett a NAV munkatársai az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt. Az egyik ellenőrzött ember ellen - közvetítői tevékenység miatt - a pénzügyőrök fiatalkorú sérelmére elkövetett kerítés bűncselekmény megalapozott gyanújával tettek feljelentést.

A hatóság az legénybúcsúkra, leánybúcsúkra megrendelt sztriptíz- és chippendale-szolgáltatásokat is ellenőrzött internetes hirdetések alapján. Az előzetesen megbeszélt időpontokban a szolgáltatók minden esetben megjelentek, de a szolgáltatások ellenértékének átvétele után egyetlen esetben sem állítottak ki számlát vagy nyugtát.