Ipari kémkedés miatt rúgta ki egy dolgozóját a nagykanizsai GE

Vágólapra másolva!
Külföldi megbízásból, közvetítő felkérésére folytatott ipari kémkedést a Kanizsahir.hu szerint a GE egyik volt dolgozója, akit emiatt azóta el is bocsátottak a cégtől. 
Vágólapra másolva!

A férfi ténykedése a lap szerint a vállalat belső védelmi rendszerének köszönhetően tűnt fel.

Az MTI érdeklődésére a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata csütörtökön megerősítette az értesülést azzal, hogy a cég feljelentésére üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 58 éves férfi ellen.

A rendőrségi tájékoztatás szerint egy nagykanizsai multinacionális vállalat vagyonvédelmi igazgatója tett feljelentést augusztus 29-én a cégük egyik alkalmazottja ellen. A nyomozók az 58 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem kívánt közölni.

Az MTI tudomása szerint az eset a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyárában történt, ahol a meggyanúsított alkalmazott egy magyar közvetítőn keresztül kapott kelet-európai megbízásból töltött le információkat a számítógépes rendszerből.

A GE az MTI megkeresésére rövid közleményt küldött, amelyben az áll, hogy a nagykanizsai fényforrásgyárba érkezett névtelen bejelentés alapján rendkívüli biztonsági auditot végeztek a cégnél. Ennek során egy munkavállalóval szemben felmerült a gyanú, hogy "üzleti célokkal nem magyarázható adatmásolást végzett", ezért a vállalat rendőrségi feljelentést tett.