A zágrábi rendőrség meghallgatta Csányi Sándort

Vágólapra másolva!
Kétórás, tájékoztató jellegű beszélgetésen vett részt a Mol igazgatótanácsának alelnökeként.
Vágólapra másolva!

Tájékoztató jellegű rendőrségi beszélgetésen vett részt Csányi Sándor a horvát kormány és a Mol Nyrt. közötti tárgyalások első fordulója után szerdán Zágrábban - számolt be szerdán délután a Jutarnji List című horvát napilap internetes oldalán. Csányi Sándort, a magyar olajipari vállalat igazgatótanácsának alelnökét a lap értesülései szerint egy állítólagos piaci manipulációs ügyben hallgatták meg, a gyanú szerint a Mol 2010 végén és 2011 elején manipuláció segítségével vásárolta meg az INA részvényeinek 1,6 százalékát a cseh J&T Banktól.

A Jutarnji List beszámolója szerint Csányi Sándor két órát volt a rendőrségen, távozóban nem nyilatkozott. A rendőrség sem adott információt a meghallgatással kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a korrupció és a szervezett bűnözés elleni fellépést irányító horvát ügyészség (USKOK) vizsgálatáról van szó.

A lap emlékeztetett arra, hogy júniusban ugyanitt hallgatta ki a rendőrség Áldott Zoltánt, az INA igazgatósági elnökét, valamint a felügyelőbizottság magyar tagjait, Horváth Ferencet, Molnár Józsefet, Mosonyi Györgyöt és Világi Oszkárt.

A vizsgálat tárgyát képező állítólagos piaci manipuláció és csalás bűncselekményének gyanúja miatt a Mol ellen 2011-ben a horvát pénzügyi felügyelet (Hanfa) akkori vezetője kezdeményezett eljárást. A Hanfa szerint a Mol "hamis és félrevezető" jelzéseket adott, hogy megszerezze az INA részvényeinek többségét.