A Mol nem tudta, hogy Hernádit várják Zágrábban

Vágólapra másolva!
A Mol jogi igazgatója szerint a bíróság döntése nem felel meg sem a horvát, sem az európai jogi normáknak, és józan ésszel fel nem fogható logikai következtetéseket tartalmaz. A cég szerint az egyetlen releváns irat a nyomozást lezáró határozat. Amit a magyar hatóságok írtak.
Vágólapra másolva!

A horvát igazságügyi szervek lépését a Mol és a cég elnöke elleni fenyegetésként értékeli a Mol-csoport jogi igazgatója. Kara Pál megdöbbenéssel értesült a sajtóból arról, hogy a zágrábi megyei bíróság Horvátországra vonatkozóan elrendelte Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató előzetes letartóztatását.

"Nincs tudomásom arról, hogy a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója bármely horvát szervtől vagy hivataltól megkeresést kapott volna az ügyben történő kihallgatásra" – írta közleményében Kara, és teljességgel érthetetlennek nevezi a bíróság indoklását. A zágrábi megyei bíróság szerint Hernádi többszöri kérésre sem működött együtt a horvát hatóságokkal, ezért fennáll a szökés veszélye.

"Az indokolás nem felel meg sem a horvát, sem az európai jogi normáknak, és józan ésszel fel nem fogható logikai következtéseket tartalmaz" – írta a Mol jogi igazgatója. Szerinte az egyedüli, jogi értelemben is releváns ügyirat a kérdésben a magyar hatóságok nyomozást lezáró határozata.

A Mol-csoport jogi igazgatója a közleményében visszautasítja a szerinte "merőben spekulációkra és erőltetett állításokra épülő vádakat, valamint a jogi eszközökkel való visszaélésen alapuló teljes eljárást".

A zágrábi megyei bíróság pénteken vizsgálati fogságot rendelt el Hernádi ellen.