Vágólapra másolva!
A meghirdetett 180 koncesszióra csaknem négyezer pályázat érkezett. Hamarosan újabb 549 dohánybolt nyílhat.
Vágólapra másolva!

Továbbra is hatalmas az érdeklődés a trafikok iránt, ugyanis a harmadik körös pályázatban a 162 településen meghirdetett 180 koncesszióra hússzoros a túljelentkezés - írja a Világgazdaság. "Összesen 3902 pályázat érkezett be, de ezek közül 3824 érvényes" - mondta a lapnak Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. szóvivője.

A 162 település többsége kétezer fő alatti falu, de a lap szerint akad köztük igazi zsíros falat is, mint a nyolc miskolci, a két érdi vagy az öt hajdúhadházi dohánybolt.

A második körös trafiknyerteseknek ma van az utolsó napjuk arra, hogy aláírják a 20 évre szóló koncessziós szerződést, így hamarosan újabb 549 nemzeti dohánybolt nyílhat.

Az első körös nyertesek 99 százaléka fizette már be a koncessziós díjat - mondta Légrádi Petra. Kétezer fős településig 100 ezer forint, tízezer fős településig 160 ezer forint, tízezer fő feletti településen 200 ezer, míg Budapesten és a megyeszékhelyeken 240 ezer forint a koncessziós díj évente. Így bőven 1 milliárd forint felett lehet majd az NDN bevétele.

A lap beszámol arról is, hogy az NDN nagyszabású közbeszerzésekre készül, a tételek között szerepel egy Pannónia utcai székház felújítása és átalakítása, és az ellenőri feladatok ellátásához tucatnyi gépkocsira is szüksége van a társaságnak.