Vágólapra másolva!
Hibás számlák miatt 101 millió forintos büntetést kellene fizetniük. A polgármester szerint ez csődhelyzetbe kergetne egy jól működő szolgáltatót.
Vágólapra másolva!

A Fidesz rezsicsökkentéssel kapcsolatos kampánya lassan kezd teljesen elrugaszkodni a valóságtól. Szerdán bejelentették, néhány kisváros önkormányzati távhőszolgáltató cégére együttesen több százmillió forintnyi büntetést szabtak ki, azzal az indokkal, hogy nem tökéletesen úgy propagálták a rezsicsökkentést a közműszámlákon, ahogyan azt számukra előírták – olvasható Wittinghoff Tamás közleményében.

Budaörs polgármestere szerint olyan önkormányzati tulajdonú helyi távhőszolgáltatókra is vonatkozott a 10 százalékos rezsicsökkentés, amelyek példásan gazdálkodtak és eddig is az átlag alatt tartották az áraikat. Most legújabban – a számlák tartalmára vonatkozó – mondvacsinált ürügyekkel, súlyos büntetéseket szabtak ki néhány kisváros önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltató cégére - olvasható a közleményben.

A Budaörsi Településgazdálkodási Kft.-t nem ismeri el, hogy vétett volna a számlák kiállításánál, bizonyítani tudja, hogy a törvény szövegének megfelelően járt el, ezért a 101 millió forintos bírság ellen fellebbezni fog. Wittinghoff szerint négy hónapon át rendre beküldték a számla-mintákat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, ám ők egészen mostanáig nem jeleztek semmiféle hibát.