Tömeges leépítés lesz a Siemensnél

Vágólapra másolva!
Hogy javítsa nyereségességét, tizenötezer munkahelyet megszüntet Európa egyik legnagyobb mérnöki vállalata. A leépítések egyharmada a német dolgozókat érinti. 
Vágólapra másolva!

Jövőre megválik tizenötezer dolgozójától a Siemens, és minden harmadik elbocsátás német munkahelyet fog érinteni - jelentette be a vállalat vezetése. Ezzel a lépéssel hatmilliárd eurót akarnak megtakarítani, és azért közölték már idén a pontos számokat, hogy véget vessenek a munkaerő piaci találgatásoknak. Az idén 370 ezer főt foglalkoztató cég senkit sem akar távozásra kényszeríteni, hanem a természetes fluktuációra és az önkéntes kilépésekre hagyatkozva próbálják elérni a kívánt keretet.

Már megegyezett a cég vezetése munkahelyek felének leépítéséről a szakszervezetekkel, az álláshelyek másik feléről még folynak a tárgyalások. Pontos adatokat egyelőre csak a németországi érdekeltségekről lehet tudni: az ipari részlegnél 2000, az energetikai és infrastrukturális divíziónál 1400, más, egyelőre meg nem határozott részlegnél pedig 1400 státusz fog megszűnni.