Egyre több pénzt hagyunk a boltokban

Vágólapra másolva!
Augusztusban 1,5 százalékkal nőtt hazánkban a kiskereskedelmi forgalom. A növekedés ötödik hónapja stabilnak látszik, már nemcsak az üzemanyag húzza, de az iparcikkek is magukra találtak - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Ötödik hónapja növekvő bevételekről számolnak be a boltok, augusztusban már az 1 százalékot is meghaladta az erősödés: 1,5 százalékkal nőtt a forgalom. A tendencia immár stabilnak tűnik, míg eddig leginkább az üzemanyag húzta a szektort, most az iparcikkeknél is megindult az emelkedés - írja a Napi Gazdaság.

Az élelmiszeriparban 1,2 százalékkal, a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelemben pedig 1,3 százalékkal emelkedett az értékesítés. Érdekesség, hogy az iparcikkek forgalomnövekedése annak ellenére augusztusban lépte át az egy százalékot, hogy ez a hónap hagyományosan nem kedvez ennek a termékkörnek, ugyanis a magyar fogyasztók számára az augusztus inkább a nyaralásról szól. A nyári üzemanyag-forgalom növekedése viszont lassult, eszerint idén augusztusban a szokásosnál valamivel kevesebben mentek kirándulni.

Magára találhat az útóbbi 32 hónapban egy helyben toporgó ruházati piac is, az utóbbi öt hónapban stabilan hozza a szegmens a 2 százalékos növekedést. Most azon a szinten jár, ahol 2011 januárjában. Elemzők szerint a piac túllendülhetett a mélyponton.