Felcsút polgármestere a leggazdagabb magyarok között

Vágólapra másolva!
Két olyan ember is bekerült a top 150-be, akiknek a kormányváltás óta indult be nagyon a szekér. 
Vágólapra másolva!

A Népszabadság Top 150 csúcsvagyon című kiadványa szerint Csányi Sándor bankvezér a leggazdagabb magyar 160 milliárd forintos vagyonával. Őt követi Demján Sándor vállalkozó 138 milliárddal, majd Gattyán György 123 milliárddal - írja a Blikk.

Eddig még nem szerepelt ilyen listán, most viszont egyből a 88. helyre ugrott Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, aki 6,9 milliárdot hozott össze a feleségével. Cégeiknek nagyon megy a kormányváltás óta, számos állami megbízást nyertek az elmúlt három évben: csatorna- és útépítés, állami föld- és trafikpályázatok - írja a Blikk.

A lap szerint a területalapú támogatásokból évi 70 millió forint folyik be a kasszájukba, az egyik cégükből pedig 800 millió forint osztalékot vettek ki, ami ötször annyi, mint az összes dolgozójuk fizetése.

Szintén új a listán Sánta János, aki trafikpályázatok révén vált ismertté. Nem tudni pontosan, Sánta cégéhez, a Continental dohánygyárhoz hány trafik kötődik pontosan, a Blikk 1500-1800-ra becsüli a számukat. Sánta 3,8 milliárdos vagyonával a 140. helyre került a listán.