Hamarosan indul a roham a Twitterért

Vágólapra másolva!
Csütörtökön indul a Twitter-részvények kereskedése a New York-i tőzsdén, és a jelek szerint óriási lesz az érdeklődés. Ez lehet a Facebook után a második legnagyobb tőzsdei bevezetés az internetes cégek körében.
Vágólapra másolva!

Hetvenmmillió részvényét kínálja fel megvételre a Twitter mikroblog-szolgáltató, egyenként 26 dolláros áron. A New York-i tőzsde csütörtöki nyitásával, vagyis magyar idő szerint délután lehet először megvásárolni a papírokat.

A 26 dolláros ár magasabb a vártnál (az elemzők előzetesen 23-25 dollárra tették), ezzel a sikeres kibocsátás esetén 1,8 milliárd dollár (394 milliárd forint) folyhat be - írta a Reuters hrügynökség internetes oldala.

Ha a befektetők a túljegyzési opciókat is kihasználják, az összeg 2,1 milliárdra emelkedhet. Ezzel az internetes cégek körében a Twitteré lenne minden idők második legnagyobb értékű tőzsdei bevezetése a Facebooké után, megelőzve a Google-ét is.

A Reuters által idézet részvényelemzők szerint nehéz megjósolni a Twitter árfolyamának későbbi mozgását, mert egy egyedi üzleti modellben dolgozó vállalatról van szó, de azt mondták, az első napon akár 30 dollár fölé is mehet az ár.