42 milliárd volt az OTP nyeresége

Vágólapra másolva!
A harmadik negyedév gyengébben sikerült, így jött ki a vártnál kisebb nyereség az elmúlt hónapokra. 
Vágólapra másolva!

Az OTP bankcsoport 42,183 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben, ami 2 százalékkal marad el az egy évvel korábbi és 19 százalékkal a második negyedévi eredménytől, így az első kilenchavi eredmény 9 százalékkal, 135,269 milliárd forintra nőtt - közölte a társaság csütörtöki gyorsjelentésében a BÉT honlapján.

A bankcsoport korrekció nélküli konszolidált adózás utáni eredménye 10,888 milliárd forint lett, ami 73 százalékkal marad el az előző havi, és 74 százalékkal a 12 hónappal korábbi nyereségtől, miként jóval alacsonyabb az elemzői várakozásoknál is. A jelentős elmaradást az ukrán leánybank goodwill értékleírása okozta, a csoport IFRS szerinti adózott eredményét mintegy 30,8 milliárd forinttal mérsékelte ez a tétel.

A beszámolóban a negyedéves zárást követő eseményekről szóló összesítésben közli az OTP, hogy az Országgyűlés által a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételről elfogadott jogszabály kapcsán az OTP Core esetében 2014-ben 10 milliárd forint körüli nettó bevételkiesés várható. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára a BÉT-en 5313 forint, a legalacsonyabb 3790 forint volt, szerdán 4333 forinton zárt, az ára több mint 2 százalékot esett.