Mégsem gazdagodott azonnal mindenki a vásárlásaiból

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Lyoness Hungary Kft. és a Lyoness Holding Europe AG. megtévesztették a fogyasztókat, amikor a Lyoness rendszer népszerűsítése során valótlanul azt állították, hogy a regisztrált tagok minden vásárlást követően, azonnal visszakapják a pénzük egy részét, ezért a vállalkozásokat 10 millió forint bírság megfizetésére kötelezték.
Vágólapra másolva!

A vállalkozások szeptember második felében népszerűsítették a Lyoness rendszerét, illetve a csatlakozásból eredő előnyöket.

A GVH megállapította, hogy a kampányban megjelenő tájékoztatás azt a benyomást keltette a fogyasztókban, hogy az egyes vásárlásokat követően vásárlásonként azonnal felhasználható pénzvisszatérítésben részesülnek. A reklámok fő üzenete az volt, hogy a fogyasztó minden vásárlás után azonnal, automatikusan pénzvisszatérítésben részesül, és pénzt takaríthat meg.

A reklámok azonban arra nem utaltak, hogy a visszafizetésnek feltételei vannak és arra nem a vásárlással egy időben kerül sor. Abban az esetben ugyanis, ha a vásárlás nem éri el a 75 ezer forintot, kizárólag akkor fizették vissza a pénzt, ha a fogyasztó írásban felmondta a szerződést és írásban kezdeményezte a kifizetést.

A Lyoness Hungary Kft. és a Lyoness Holding Europe AG. fenti kereskedelmi
gyakorlatukkal megtévesztették a fogyasztókat, ezért a GVH 10 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra.