A BKV elnöke is beszállt a Tarlós-Vitézy csatába

Vágólapra másolva!
Kitenné a BKV-ból Vitézy embereit, megmagyarázza, miért.
Vágólapra másolva!

Várszegi Gyula, a BKV Zrt. elnöke közleményt adott ki arról, hogy az általa vezetett igazgatóságban nem szerencsés a BKK Zrt. küldötteinek jelenléte.

A Vitézy Dávid vezette BKK a budapesti tömegközlekedést szolgáltatásként rendeli meg a BKV-tól, amely a megrendelés teljesítője, tehát az utasok szállítója. A BKV-t vezető igazgatóságban viszont többségben vannak a BKK jelöltjei, vagyis közvetetten Vitézy emberei kontrollálhatják ezt a vállalatot is.

A Tarlós István polgármester és Vitézy Dávid közti adok-kapok részeként csütörtökön Szegvári Péter, Tarlós István főtanácsadója azt kezdeményezte, hogy a BKV vezető szervében ülő BKK-s tagokat cseréljék le – Tarlóshoz közel álló emberekre.

A polgármester tehát szeretné elérni, hogy a BKV dolgaiba a jövőben Vitézy kevésbé szólhasson bele.

Várszegi Gyula most megmagyarázza, hogy a cserének szerinte mi a fő oka. Közleményében azt írja, hogy összeférhetetlenség van a rendszerben, mert a BKK és a BKV megrendelő-szolgáltató viszonyban van egymással, és mivel a BKK emberei benn ülnek a BKV vezetésében, előbbi képes saját magával szerződést kötni. Vagyis az akarata érvényesülhet.

Ezért javasolja Várszegi a személyi változásokat, és helyesnek tartja a csütörtökön kezdeményezett - egyébként napirendre nem tűzött – javaslatot.