Deutsch Tamás lefutóbolondozta az áfabotrány kirobbantóját

Vágólapra másolva!
Paranoiás, szerencsétlen, de jobb sorsra érdemes futóbolondnak tartja Deutsch Tamás fideszes politikus Horváth Andrást, az áfabotrány kirobbantóját.
Vágólapra másolva!

„Ez a Horváth nem-NAV-revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond” – így kezdődik Deutsch Tamásnak, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének bejegyzése a Facebook-oldalán.

Az áfabotrányt kirobbantó volt adóhivatali dolgozót közéleti paranoiásnak tartja a kormánypárti politikus. Az effélék, ahogy Deutsch fogalmaz, „ezek az egyébként jobb sorsa érdemes alakok időt és energiát nem kímélve leveleket irogatnak. Leveleket, beadványokat, anyagokat gyártanak garmadával, amikben - szerintük - minden részletre kiterjedően leírják az Ügyet. Az Ügyet, ami nem más, mint a mániájuk, a fixa ideájuk. Az Ügyet, ami a beadványaikban az esetek 99,9 %-ábán valamilyen világ- vagy országos méretű összeesküvés, visszaélés, gigantikus titkosszolgálati manipuláció. A közéleti paranoiás erről, a Nagy Disznóságról lebbenti le a fátylat.”

„A közéleti paranoiás mindenkinek elküldi a leveleket, de a legfontosabb, hogy a Nagy Emberekhez akarja eljuttatni a beadványt. A köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, minisztereknek, államtitkároknak, a polgármesternek, az alpolgármestereknek, a főbírónak, a főügyésznek. Egyszóval a Hatalmasoknak.”

„És természetesen mindig, minden Nagy Disznóságra van Bizonyítéka a közéleti paranoiásoknak. Van a csodaszer, a szent ereklyetartó, az aduász, a minden kétséget eloszlató mirákulum. A Zöld Dosszié. A közéleti paranoiás Bizonyítékai vagy olyanok, mint a Loch Nessi-i szörny, mindig beszél róla, de soha, senki nem látta, vagy olyan bombasztikus anyagok, mint évekkel korábbi újságok kivágott cikkei, a közéleti paranoiás korábbi levelei” – írja Deutsch.

Horváth András feljelentést tett az ügyészségen, mert állítása szerint kollégáját vagy kollégáit leállították olyan adóellenőrzésnél, amelyben súlyos áfacsalás gyanújával vizsgálódtak. Horváth azt is állítja, hogy évente több mint ezer milliárd forintnyi áfát csalnak el a jogot megkerülők, a nagy cégek egy része diszkriminatív kezelésben részesül, megússzák az ellenőrzéseket, vagy ellenőrzésnél nem találnak semmit ellenük, az adóhatóság pedig kormányzati támogatással asszisztál mindehhez.

Horváth feljelentése nyomán – egy hónap gondolkodás után – elindult a nyomozás. Horváthtal szemben azonban már két nyomozás is elindult, mindkettő a volt munkahelye, az adóhivatal feljelentése miatt. Horváthnál csütörtökön házkutatást tartottak, és elvittek egy noteszt, amelyben azoknak az elérhetősége van, akikkel az elmúlt egy-két hétben találkozott. A Horváth elleni nyomozás, házkutatásostul jogvédők szerint törvénytelen.

A kormányoldal vonakodott a parlamenti vizsgálóbizottság felállításától az áfacsalási ügyben, végül azt találták ki, hogy belemennek egy vizsgálóbizottság felállításába, de nyomban be is rekesztik, és csak azt követően vizsgálódhatnak a képviselők, ha a rendőrök, ügyészek találnak valami bűncselekményt a Horváth-féle feljelentés után indult nyomozásban – ami egy-két évig is eltarthat.

Az áfacsalási ügy részleteit itt gyűjtjük.