Több mint kétmilliárd megy kátyúzásra

Vágólapra másolva!
Hét részben, összesen 2,2 milliárd forintért szerződött útfelújítási munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ebből egy tavaly augusztusi keretmegállapodás értelmében hármat olyan konzorcium végez, amelyben a Közgép is részt vesz. A Fidesz-közelinek tartott vállalkozás által is elnyert munkák szerződéses összege 977 millió forint.
Vágólapra másolva!

Budapesten, Pest, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Baranya Somogy és Tolna megyében olyan konzorcium végzi az útfelújítási munkákat, amelyekben a Simicska Lajos, Fidesz-közeli vállalkozóhoz köthető Közgép is érdekelt.

A Magyar Közút tavaly augusztusban hirdette ki azt a keretmegállapodást, amelyen a meghirdetett hét közbeszerzésből a Közgép hármat nyert, egyet konzorciumi vezetőként, kettőt pedig tagként. Mindhárom konzorcium összetétele ugyanaz, a Közgép mellett a Strabag, az EuroAszfalt és a Swietelsky alkotja.

A Közbeszerzési Értesítő mai számából az derül ki, hogy 2013 negyedik negyedévére ez a konzorcium összesen 977 millió forintért szerződött, ami csaknem fele a teljes, 2,2 milliárdos összegnek.
Ugyancsak három tendert nyert a DME nevű konzorcium, amelynek tagjai a Duna Aszfalt, a Strabag, és az EuroAszfalt, egyet pedig a C-H ROP 2009-2013 nevű konzorcium, amelyet a Colas Út és a HE-DO alkot.

A keretmegállapodások összesen nettó 60 milliárd forint plusz 50 százalékra szólnak, ebből 17,5 milliárd plusz 50 százalékot jegyez olyan konzorcium, amelynek a Közgép is tagja.