A Lenovo megvette a Motorolát

Vágólapra másolva!
A Google feladta, potom 2,9 milliárdért megszabadult a mobilgyártótól.
Vágólapra másolva!

A Google feladta a Motorola feltámasztására tett kísérletét. Az egykor szebb napokat látott amerikai mobiltelefon-gyártót mindössze 2,9 milliárd dollárért adta el a leginkább számítógépeiről ismert kínai Lenovónak.

A Motorola átvétele 2012 májusában a Google legnagyobb értékű felvásárlása volt, akkor 12,5 milliárd dollárt fizetett érte a keresőóriás - írja a CNN. Larry Page vezérigazgató blogbejegyzésében most elismerte, hogy a Google számára nincs értelme a saját telefonok gyártását fenntartani. Most csak annyival vigasztalódhat a cég, hogy a Motorola tulajdonában lévő számos iparági szabadalom jelentős részét magánál tartja. Ezekre azért is van nagy szükség, mert így elkerülhetik az Apple és a Microsoft által kilátásba helyezett, az Android operációs rendszerre vonatkozó szabadalombitorlási pereket.

A Lenovo a világ első számú számítógépgyártója, és a felvásárlással megerősíti negyedik helyét a mobilgyártók világranglistáján. A kínai céget a Samsung, az Apple és a Huawei előzi meg. A Lenovo vezetői egyben azt is bejelentették, hogy hamarosan képesek lesznek évi 100 millió mobiltelefont gyártani, és az Apple, illetve a Samsung kihívói lesznek.