A NAV lecsapott a romkocsmákra

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel lépett fel az adóhatóság a budapesti éjszakai élet egyes vállalkozásaival szemben. A romkocsmák és a taxisok sem szerepeltek jól, egy kocsmának be kell zárnia 30 napra, a kivetett bírság pedig több millió forintra rúg.
Vágólapra másolva!

Az ellenőrök azokat a romkocsmákat és zenés szórakozóhelyeket keresték fel amelyek még mindig nem rendelkeznek beüzemelt online pénztárgéppel, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz érkező forgalmi adatok mennyisége és összege felvetette a szabályszegés gyanúját. A revizorok ott is ellenőriztek, ahol az adatok az éjszakai forgalomnövekedés ellenére közel azonosak voltak a nappali és az esti órákban.

Az online adatforgalom elemzésekor felmerült gyanút a helyszínen tapasztaltak beigazolták. Valamennyi vállalkozásról bebizonyosodott, hogy forgalmának csupán a töredékét rögzíti a pénztárgépbe, nyugtát egy sem adott a bevételről, és minden helyszínen volt olyan alkalmazott, akit késve jelentettek be.

A NAV milliós nagyságrendű bírsággal és üzletbezárással szankcionálja a szabályszegést, sőt nem is áll meg itt, hanem utólagos adóellenőrzéssel tüzetesebben is megvizsgálja az érintett vállalkozásokat. A fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzés során – melyre továbbra is számítani lehet – eddig több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig 30 napra be is zárat a NAV.

A vizsgált taxisok 100 százaléka megbukott, amikor ugyanis a revizorok a repülőtérre rendeltek taxit, és onnan a főváros különböző területeire vitették magukat, egyetlenegy esetben sem kaptak bizonylatot.