Vágólapra másolva!
Így már 110 pénztárgépből választhatnak a kereskedők.
Vágólapra másolva!

Megkapta a forgalmazási engedélyt a korábban visszavont engedélyű pénztárgépek egyik forgalmazója, az Alt Cash Kisker Online elnevezésű gépe - derül ki az engedélyezési hivatal honlapján közzétett típusvizsgálati eredményből.

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) folyamatosan vizsgálja be az engedélyre benyújtott gépeket. A legutóbbi típusvizsgálati döntései alapján már 110 engedélyezett online pénztárgépből választhatnak a kereskedők.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-éig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacseréhez igénybe lehessen venni az 50 ezer forintos állami támogatást. Azon kereskedőknek azonban, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket, meghatározott feltételek mellett február 28-áig lehetőségük volt erre, a visszavont engedélyű pénztárgépeket forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az az előlegekkel eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek a kormány 2014. április 30-áig meghosszabbította a támogatás feltételéül szabott üzembe helyezési határidőt.