Árulják a rózsadombi SZOT-üdülőt

Eladó sorba került a Budapest rózsadombi volt SZOT üdülő, A SZOT-szálló a Rózsadombon, Fényes Tamás 1971-as MTI-s képe alapján kép a SZOT-szállóról.
A SZOT-szálló a Rózsadombon
Vágólapra másolva!
A CIB Bank keres vevőt a város legszebb részén lévő, panorámás csontvázházra.
Vágólapra másolva!

A CIB Bank közleményben jelentette be, hogy úgy döntöttek, eladják a Rózsadombon álló volt SZOT-üdülőt. A város egyik legcsúnyább kísértetháza Budapest egyik legszebb pontján áll, az ingatlanból egyedülálló kilátás nyílik a Parlamentre, a Margitszigetre és a Budát és Pestet összekötő történelmi hidakra.

Az épület 1971-től üzemelt SZOT-szállóként, a rendszerváltás óta üresen áll. Többszörös tulajdonosváltások után most a CIB Bank tulajdona, amely egyelőre vár az eladásával. Két éve felmerült, hogy lebontják az üresen álló épületet, de voltak tervek arra is, hogy luxusapartmanokat és szállodtá hoznak létre benne, de ezek a tervek nem kaptak engedélyt.

A SZOT-szálló a Rózsadombon - az Origo fotósa 2011-ben járta körül alaposan az épületet, kattintson a képre, és nézze meg, mit látott! Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A CIB Bank abban bízik, hogy "a jelentősen javuló hazai és nemzetközi ingatlanpiaci trendek miatt" lehetőség lesz arra, hogy reális áron eladják az ingatlant, és olyan hosszú távon működő megoldás születik, ami jó a kerületnek, a fővárosnak, a banknak és a leendő vevőnek is. A közleményben nem említik, hogy mit tartanának reális árnak az épületért.

Az Origo fotósa 2011-ben járta körül alaposan az épületet, kattintson a képre, és nézze meg, mit látott! Fotó: Tuba Zoltán - Origo