Vágólapra másolva!
A Danone hazai gyárának kapacitáskihasználtsága kritikusan alacsony mértéket ért el, ezért fokozatosan csökkentik, majd 2015-ben beszüntetik a gyártást Budapesten. A Danone Kft. szerdán mutatta be üzleti terveit.
Vágólapra másolva!

A cég közleménye szerint a magyar menedzsment megkezdi az egyeztetést a vállalati szakszervezettel, illetve üzemi tanáccsal a tervről, a javasolt időzítésről és a dolgozói támogatócsomagról. A terv 155-öt érint az összesen 270 magyarországi pozícióból. "A Danone kész minden dolgozóját hosszú távon támogatni, és személyre szabott támogatócsomagot terveznek felajánlani számukra" - jelezte a cég, hozzátéve, hogy felállítanak egy belső munkahelyi támogatóközpontot.

A lépést a friss tejtermékek iránti évek óta tartó tartósan csökkenő kereslet, illetve a kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek tették szükségessé. A budapesti gyártás leállításával a kereskedelmi tevékenység ugyanakkor nem szűnik meg, a Danone márkák és a termékek jelen maradnak a magyar piacon, és a magyar cég régiós központ marad a csoport hálózatában. "A Danone Kft. szándékában áll, hogy a magyarországi tejtermelő partnereitől a tejet a jövőben is felvásárolja".