Mikor tűnnek el a bankok?

Vágólapra másolva!
Tíz éven belül, a PwC szerint.
Vágólapra másolva!

A PwC tanulmánya szerint 2025-2030-ra a hagyományos bankok nélkül működhet a piacgazdaság. A kutatás szerint egyre alacsonyabbak a belépési korlátok a nem banki szereplők számára az alapvető banki szolgáltatások területén is, ami megváltoztathatja a jelenlegi banki üzleti modellt.

Erős márkák

A bankok a válság ellenére is kedvező megítélésű, erős márkák tudtak maradni, köszönhetően az ismertségüknek, a tapasztalatuknak, és a szabályozásnak. Az alternatív bankolási lehetőségekkel szemben tanúsított ellenállás egy része is a biztonságba vetett bizalom hiányából fakad.

Vannak előnyeik

Bár a helyzet változik, a banki szolgáltatásokra továbbra is szükség van, mondta Balázs Árpád. A PwC Magyarország cégtársa szerint a bankoknak ugyan továbbra is megvannak az előnyeik, és az alternatív szolgáltatókkal szemben még alacsony a bizalom. "Azonban a pozíciójuk megőrzéséhez erőteljes beruházásra van szükségük, újra fel kell fedezniük és meg kell erősíteniük a társadalomban betöltött alapvető szerepüket, és el kell nyerniük a politikai döntéshozók támogatását”, mondta Balázs Árpád.