Megszenvedték a biztosítók az elmúlt hónapot

Vágólapra másolva!
A négy nagy biztosító az idén eddig több mint 10 milliárd forintot fizetett ki viharkárra, ebből 4 milliárd forintot az utóbbi egy hónapban – közölték a biztosítók.
Vágólapra másolva!

A Groupama Garancia Biztosítóhoz a viharos időjárással összefüggésben csak augusztusban közel 7500 kárbejelentés érkezett, összesen több mint 580 millió forint kárértékkel. Ez 30 százalékkal több az ilyenkor megszokott kárbejelentéseknél. Az idén idáig több mint 43 ezer vagyonkár-bejelentést kapott a Groupama a viharok miatt, ezek összértéke megközelíti a 3 milliárd forintot. A károk többségét közvetlenül a viharok okozták (több mint 27 ezer kárbejelentés), de jelentős volt a villámlások (6800 feletti kárbejelentés) és a felhőszakadások (7500 feletti kárbejelentés) miatti kár is.

Az Aegonhoz július végétől csütörtök délelőttig 11 993 meteorológiai kárbejelentés érkezett, 1 milliárd forintos értékben. Az év folyamán eddig 44 ezer ilyen jellegű kárbejelentést kapott a biztosító, a kár értéke elérte a 3,9 milliárd forintot.

Az Allianz Hungáriához július eleje és augusztus 7. között közel 8500 kárbejelentés érkezett a lakossági vagyonbiztosítások alapján. Az ügyfelek által előzetesen becsült kár értéke megközelíti az 500 millió forintot. Az év elejétől összesített kárbejelentések száma 20 ezer, a kifizetés pedig 1 milliárd forint volt eddig.

A Generali ügyfelei augusztusban 11 ezer viharkárt jelentettek mintegy 1 milliárd forintos értékben. Az év elejétől összesített ilyen károk száma 43 ezer, a biztosítói kifizetés 2,5 milliárd forint.